PLC Tamiri
Dünya üzerinde bir gün daha yoktur ki insanlığın hizmetine sunulmak üzere geliştirilen bir elektronik sistem olmasın… Bilim insanları bu alanlarda gerek insanlık adına, gerekse de ülkeleri için canla başla çalışarak yeni yeni teknolojik ürünler geliştirmektedirler. Her ne kadar çok yeni bir sistem olmasa da
PLC de bunlardan sadece biridir.
Peki nedir bu PLC?
PLC; Türkçe karşılığı olarak Programlanabilen mantıksal bir denetleyicidir. Sanayi sektörünün eli kolu gibidir. Fabrikaların üretim bölümlerinde ya da herhangi bir makinenin kontrolünü denetleyen bir otomasyon sisteminden ibarettir. Anlaşılacağı üzere herhangi bir elektronik cihazın piyasaya sürülmeden önceki kalite kontrolünü yapıyor diyebiliriz. Bu tarz bilgisayarların normal bilgisayarlardan en önemli farkı çok daha dayanıklı olmasıdır. Örneğin; aşırı gürültü, yüksek Sıcaklık, mekanik darbeler ve benzeri gibi…
PLC tamiri de bu cihazın ağırlığı ile orantılı olarak önemli bir yere sahiptir. büyük başın büyük derdi olur misali… sanayi sisteminin en önemli yapı taşlarından biri olan
PLC tamiratının da yine bu alanda yıllarca çalışıp kendini geliştirmiş ve uzmanlaşmış teknik personeller tarafından yapılması son derece önem arz etmektedir.
PLC Tamiri Hakkında Genel Bilgileri
Plc sistemleri 4 ana bölümden oluşuyor. Bunlar sırasıyla Bellek birimi, giriş birimi, merkezi işlem birimi ve çıkış birimidir. Bu sistemlerin nerelerde kullanıldığına da kısaca değinecek olursak, örneğin; dijital kameralarda, let spot ışıklandırmalarında, otomotiv, tekstil ve daha pek çok alanda kullanılmaktadır.
PLC arızalarının en yoğun görüldüğü parça plc kartlarıdır. bu kartlarda oluşan arızalara ilişkin tamir talepleri en çok hizmet alınan alanlardan birisidir. Bir diğer talep ise
PLC ekran tamiridir. Her iki
PLC tamiri de oldukça hassas bir iştir. Plc sisteminde hemen her markanın tamiratı farklı şekillerde yapılmakta olsa da, genel olarak baktığımız zaman uygulanan işlemler hemen hemen benzer mahiyettedir. Ama yine de ufak tefek de olsa bir kısım farklılıklardan söz edilebilir. Dolayısıyla plc tamiri aşamasında tüm marka PLC’lerin tamiratı alanında uzmanlaşan bir servis tercih edilmesi daha uygun olacaktır.
PLC Tamiri Nasıl Yapılır?
PLC tamirinde ilk etapta ele alınan plc’nin iç dış temizliği yapılır, sonrasında arıza tespit edilir, akabinde teknik servis personeli tarafından arızası tespit edilen plc cihaz için arıza tespiti hususunda sistem girişi yapıldıktan sonra onarımına başlanır. Bu en kısa haliyle prosedürün anlatım biçimiydi. Burada esas olan arızanın tespitidir. Arızanın hangi parçadan kaynaklandığını bulmak ve o parçaya yoğunlaşmak gerekir. yukarıda da bahsettiğimiz gibi PLC cihazlarında meydana gelen arızalar farklılık gösterebilir. Arıza, Ekran, elektronik kart ya da dış etkenlerden dolayı oluşmuş olabilir.
PLC arızası eğer elektronik kart veya ekrandan kaynaklanıyor ise bu sorunu gidermek için daha gelişmiş teknolojik sistemlerden yararlanmak gerekecektir.
PLC tamiratına başlamadan önce,
PLC kartı PC destekli bir sisteme bağlandıktan sonra karta bağlı parametreler denetlenir. Bu parametreler sayesinde sistemde meydana gelen arıza hemen tespit edilir ve bu aşamadan sonra artık gerekli olan tamirat yöntemi belirlenerek onarım aşamasına geçilir. Burada önemli olan kartın kararlı bir yapıya sahip olduğundan emin olmaktır. En son aşama olarak da kartın temizliği yapılır ve cihazın içine yerleştirilerek test aşamasına gelinir.
Test aşamasından sonra arızanın tamamen giderildiğinden emin olunur ve sistem eskisi gibi çalışmaya devam eder.
PLC ekran tamiri diğer tamirlerden farklı olarak müşterinin isteğine bağlı olmak koşulu ile yedekleme işleminin de yapılarak bu işlemler için ayrıca 3 ay garanti verilmektedir. Böylece 3 aylık süre içinde arızanın yeniden zuhur etmesi halinde müşterinin de mağdur edilmeyerek yeniden bir tamirat aşamasından geçirileceği garanti edilmiş olur.
Türkiye’nin Her İlinden Bizlere
Arızalı PLC Cihazlarınızı Gönderebilirsiniz.